Lojalitetsanalys

Bästa investeringen, en lojalitetsanalys som hjälper dig att behålla befintliga kunder

Vår erfarenhet är att de flesta har liten eller ingen kännedom alls om vad orsakerna till en förlorad kund beror på. Med vår lojalitetsanalys har våra kunder kunnat begränsa sina kundtapp mellan 25–50 %.

En av de hetaste utmaningarna för dagens företag är att behålla sina befintliga kunder. Som om inte det vore illa nog, så kräver införskaffandet av en ny kund en betydligt större arbetsinsats än den intäkt man hade på sin gamla.. Därför är det inte särskilt svårt att påstå att åtgärder som syftar till att behålla sina befintliga kunder är en klok investering. De kunder vi hittills har hjälpt har tidigare haft ingen eller begränsad kännedom om vilka de vanligaste orsakerna bakom en förlorad kund är. I den mån man ändå haft insikter har man sällan arbetat strukturerat för att agera på de signaler man känner till.

Lojalitetsanalysen begränsar kundförlusterna

Med vår lojalitetsanalys kartlägger vi information som antingen finns hos er eller hos oss – och som kan förmodas ligga till grund för kundförlusterna. Vi analyser informationen för de kunder ni tidigare tappat. Resultatet blir en förteckning över relevanta informationsposter och kombinationer av dessa som tillsammans indikerar var riskerna ligger. Denna kunskap appliceras sedan i en modell som anger sannolikheten i procent för varje enskild kund men också på en övergripande nivå. De kunder vi hittills hjälpt har begränsat sina kundförluster med 25–50 %.

Resultatet en användbar modell

Modellen som vi tagit fram kan tillämpas kontinuerligt på alla era kunder eller enbart på de som exempelvis har avtal som löper ut inom sex månader. Detta öppnar upp möjligheter att särskilja ert förnyade erbjudande till den enskilda kunden utifrån sannolikheten att kunden väljer att säga upp sitt avtal.

Välkommen att kontakta oss för mer information

Är du intresserad av att ta reda på vad vi kan hjälpa just dig och ditt företag med? Soliditets affärsrådgivare är mycket erfarna och kompetenta analytiker och affärsrådgivare, de är utrustade med de senaste verktygen för att analysera mönster och beteenden i kundbaser och transaktioner. Slå gärna en signal.

 

Svårt att hitta?

Se webbkartan
Kundservice: 08-558 059 00
 
© Soliditet 2018. All Rights Reserved